Energy

Specialist in geothermie

VB is marktleider op het gebied van bovengrondse geothermie-installaties om kassen duurzaam te verwarmen.

Lees meer
Bekijk de vacatures

VB bouwt 3 hectare deepfloat sla-systeem

Turn-key kasproject voor Revol Greens

3HA
USA
  • Klant Revol Greens
  • Oppervlakte 3 hectare
  • Soort Sla
  • Locatie Medford, MN, USA
  • Jaar (jaren) 2020
"Samen met onze partners hebben we een innovatieve oplossing gevonden voor het koelen van de kas, wat resulteert in een duurzame teelt van sla."
Frank van Veen - Operational Manager Horti

Aanvraag project

De Horti afdeling van VB heeft de opdracht gekregen om een 3 hectare complete turn-key kas te bouwen voor deepfloat sla-systeem samen met de partners die hierin gespecialiseerd zijn. VB functioneert als hoofdaannemer voor dit project.

Uitdaging en aanpak

VB heeft een uniek actief koelsysteem geïntegreerd, waarmee de temperatuur in de kas niet alleen in de winter met buitenlucht, maar ook in de zomer goed koel kan blijven. Bij Revol Greens wat bijhorende info en wat voor wat uitdaging heeft gezorgd in uitvoering: Door verschillende installaties zijn er 27 verschillende 12,0 m. spanten geleverd. I.v.m. afschot in de stalen onderbouw zijn er 54 verschillende binnen (schoor)kolommen geleverd. Dit komt met name doordat de sla in bassins drijven bij Revol Greens. De muren van die bassins dienen ook als fundatie voor de kas. Doordat ervoor gekozen is voor het afschot in de stalen onderbouw kon de fundatie van de waterbassins waterpas gestort worden.

Resultaat en eigenschappen

Vanaf 2020 in bedrijf gestelde hypermoderne kas.

loading map ...