Energy

Specialist in geothermie

VB is marktleider op het gebied van bovengrondse geothermie-installaties om kassen duurzaam te verwarmen.

Lees meer
Bekijk de vacatures
Sustainable together
Complete turn-key tuinbouwoplossingen

Onze oplossingen

VB biedt complete turn-key tuinbouwoplossingen waarbij duurzaamheid, kennis en kwaliteit onze basis zijn. Door onze kennis op het gebied van HORTI, CLIMATE en ENERGY te combineren, kunnen we complete, custom-made oplossingen bieden voor onze klanten, wereldwijd.

VB Horti

Met Horti biedt VB complete turn-key kassenbouwprojecten. Een investering in een technisch hoogstaande oplossing, voorzien van alle benodigde installaties. Zo kunt u direct bij oplevering optimale groeiomstandigheden creëren voor een productieve teelt.

VB Climate

Al sinds de oprichting is VB sterk in de levering van verwarmingsinstallaties voor de glastuinbouw. Onze klimaatoplossingen realiseren we als onderdeel van de complete Horti-projecten, maar ook als standalone project.

VB Energy

Als marktleider op het gebied van geothermie aansluitingen, realiseren we de gehele bovengrondse installaties voor de toepassing van aardwarmte. Het startpunt van een duurzame toekomst. Van de bestaande geothermie bronnen in Nederland hebben wij 80% gerealiseerd.

horti
climate
energy

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op

Nanne Bentvelzen

Uitgelichte projecten

Duurzame kas van 8,2 hectare
Uitbreiding voor Looye Kwekers
8HA
NL
8HA

Duurzame kas van 8,2 hectare

VB is trots om de bouw aan te kondigen van een duurzame kas van 8,2 hectare voor Looye Kwekers in Burgerveen.

Duurzaam initiatief voor glastuinbouw
Aardwarmteproject Maasdijk
NL

Duurzaam initiatief voor glastuinbouw

VB is gevraagd om de bovengrondse installaties te ontwerpen en realiseren voor Aardwarmte Maasdijk, een duurzaam initiatief om warmte voor en met glastuinbouwbedrijven in het Westland te stimuleren.

Duurzame kas in extreme omstandigheden
Hypermoderne kas
16HA
USA
16HA

Duurzame kas in extreme omstandigheden

Een hypermoderne kas realiseren is een uitdaging waar VB wel raad mee weet. Het klimaat aan de oostkust was de grootste uitdaging. We hebben een uniek actief koelsysteem geintegreerd, waarmee de temperatuur in de kas niet alleen in de winter maar ook in de extreme zomers goed koel kan blijven. 

Een ultramoderne kas
Ultramoderne kas voor Greennova
5HA
MEX
5HA

Een ultramoderne kas

Greennova, een uniek project in de Mexicaanse Republiek, is toonaangevend als leverancier van kas-meloenen. Met een ongeëvenaarde reputatie voor succes staat Greennova synoniem voor kwaliteit en innovatie in de sector.

Duurzaam telen met Trias Westland
54 tuinbouwbedrijven aangesloten
NL

Duurzaam telen met Trias Westland

Trias Westland zorgt in samenwerking met VB voor een durzame manier van telen voor maar liefst 54 tuinbouwbedrijven. VB is verantwoordelijk voor het traject vanaf de bronaansluiting tot en met de warmte distributie naar de telers.

VB bouwt 3 hectare deepfloat sla-systeem
Turn-key kasproject voor Revol Greens
3HA
USA
3HA

VB bouwt 3 hectare deepfloat sla-systeem

VB krijgt opdracht voor 3 hectare turn-key kas met uniek koelsysteem voor deepfloat sla-systeem. Met VB als hoofdaannemer en partners gespecialiseerd in het systeem, wordt er een uitdaging aangepakt door een uniek actief koelsysteem te integreren dat zorgt voor optimale temperatuurregeling.

Complete klimaatinstallatie voor high-tech kas in Mexico
Duurzame kas voor Finka
32HA
MEX
32HA

Complete klimaatinstallatie voor high-tech kas in Mexico

VB heeft met succes de uitdaging aangenomen om een complete klimaatinstallatie te realiseren voor de 31,5 hectare kas van Finka in Querétaro, Mexico. De installatie is ontworpen voor toekomstige uitbreiding en omvat een buisrailsysteem, een teeltleidingsysteem en een CO2-doseerinstallatie.

Uitbreiding geothermie-installaties Westland
Duurzame Aardwarmte
NL

Uitbreiding geothermie-installaties Westland

VB heeft de opdracht gekregen voor het ontwerpen en realiseren van de bovengrondse geothermie-installaties en ondergrondse transportleidingen voor het project Aardwarmte Vogelaer 2. Het project is een uitbreiding op het bestaande project Aardwarmte Vogelaer en zal 19 nieuwe afnemers van warmte voorzien. Het aardwarmtetransportnet zal via gestuurde boringen worden aangelegd en naar verwachting in 2024 worden afgerond.

Realisatie van hightech oplossingen wereldwijd

Sustainable together

Ontdek VB

Al sinds 1966 is VB sterk in het leveren van hoogwaardige tuinbouwoplossingen. Van klimaatinstallaties tot complete turn-key kassenbouwprojecten. Met de toepassing van restwarmte en geothermie doen we dat zo duurzaam mogelijk.

Lenneke Morit
Lenneke Morit

Fijn is dat VB meedenkt in het doorgroeien, zeker als je ambitie hebt

- Brand Manager
Chris Noorlander
Chris Noorlander

Werken bij VB is leuk vanwege het bezig zijn met duurzame projecten

- Werkvoorbereider Geothermie
Leon Ammerlaan
Leon Ammerlaan

De veelzijdigheid van de projecten en het dynamische aspect maakt mijn werk uitdagend

- Operational Manager Climate

Werken bij VB

Werken bij VB betekent werken aan een duurzame toekomst. Innovatie, duurzaamheid, professionaliteit en klantgerichtheid zijn daarbij kernwoorden.