Energy

Specialist in geothermie

VB is marktleider op het gebied van bovengrondse geothermie-installaties om kassen duurzaam te verwarmen.

Lees meer
Bekijk de vacatures

Een ultramoderne kas

Ultramoderne kas voor Greennova

5HA
MEX
  • Klant Greenova
  • Oppervlakte 5,3 hectare
  • Soort Meloenen
  • Locatie Querétaro, Mexico
  • Jaar (jaren) 2023

Aanvraag project

Greennova, een uniek project in de Mexicaanse Republiek, staat bekend als de meest succesvolle leverancier van kas-meloenen. In 2023 stond het voor de uitdaging om zijn capaciteit uit te breiden en zijn operationele efficiëntie te verbeteren. Daarom zocht Greennova naar een betrouwbare partner om hun ambitieuze groeiplannen te realiseren.

Uitdaging en aanpak

VB werd benaderd om de uitbreiding van 5,3 hectare te realiseren. De belangrijkste uitdaging was om een optimale groeiomgeving te creëren voor de meloenen, zelfs tijdens de koudere wintermaanden. Om dit te bereiken, leverde VB een buffer tank van 3.300 m3, die voldoende capaciteit bood om via verschillende menggroepen, railbuizen en "crop pipe" een ideale temperatuur te handhaven. Daarnaast werd verwarming geleverd aan een ander bestaand blok, waardoor de algehele efficiëntie van het kascomplex werd verbeterd.

Resultaat en eigenschappen

Dankzij de samenwerking met VB kon Greennova zijn productiecapaciteit vergroten en tegelijkertijd de kwaliteit van de meloenen handhaven. De geleverde oplossingen zorgen voor een stabiele groeiomgeving gedurende het hele jaar, waardoor Greennova zijn reputatie als toonaangevende leverancier van kas-meloenen kon handhaven en versterken. De implementatie van de buffer tank en de geavanceerde verwarmingsoplossingen illustreren de betrokkenheid van VB bij het leveren van maatwerkoplossingen die voldoen aan de specifieke behoeften van zijn klanten.

loading map ...