Energy

Specialist in geothermie

VB is marktleider op het gebied van bovengrondse geothermie-installaties om kassen duurzaam te verwarmen.

Lees meer
Bekijk de vacatures

Complete klimaatinstallatie voor high-tech kas in Mexico

Duurzame kas voor Finka

32HA
MEX
  • Klant Finka
  • Oppervlakte 31,5 hectare
  • Soort Komkommers en tomaten
  • Locatie Querétaro, Mexico
  • Jaar (jaren) 2009-2012-2015-2021
"De gouverneur, Mauricio Kuri Gonzalez, was aanwezig bij de feestelijke opening en toonde zich zeer verheugd over dit 22 hectare grote high-tech project."
Nanne Bentvelzen - Technical Sales Manager VB

Aanvraag project

VB heeft de opdracht gekregen om een complete klimaatinstallatie voor de 31,5 hectare kas te realiseren. De hightech kassen van Finka zijn gevestigd in de staat Querétaro, Mexico en gespecialiseerd in de teelt van tomaten, komkommers en minikomkommers. 

Uitdaging en aanpak

VB is verantwoordelijk voor de complete klimaatinstallatie van de kas welke al is geëngineerd voor de toekomstige uitbreiding van de kas. De verwarming van de kas is uitgevoerd met een buisrailsysteem, een teeltleidingsysteem en een CO2-doseerinstallatie die allemaal al zijn geëngineerd voor de toekomstige uitbreiding.

Resultaat en eigenschappen

In augustus 2022 was de feestelijke opening van de 22 hectare grote duurzame kas. De gouverneur van de staat Queretaro, Mauricio Kuri Gonzalez was aanwezig bij de officiële opening en toonde zich zeer verheugd over dit high-tech project. Ook klanten, internationale leveranciers en medewerkers waren aanwezig om de voltooiing van de eerste fase van dit grote project te vieren.

loading map ...