Energy

Specialist in geothermie

VB is marktleider op het gebied van bovengrondse geothermie-installaties om kassen duurzaam te verwarmen.

Lees meer
Bekijk de vacatures

Sustainable together

Al sinds de oprichting in 1966 is VB actief in de realisatie van hightech tuinbouwoplossingen, wereldwijd. We optimaliseren groeicondities voor uw gewas maar zijn ook voorloper in innovatie, geothermie projecten en in het realiseren van veldverwarming in diverse nationale én internationale voetbalstadions.

Met meer dan een halve eeuw ervaring hebben we de ontwikkelingen van de horti technologie direct meegemaakt en in veel gevallen zelfs vormgegeven, samen met onze vaste partners, klanten en medewerkers.

Lees meer

Onze werkwijze

Werkwijze

VB is specialist in het realiseren van complete innovatieve oplossingen in de snel veranderende tuinbouwwereld.

Bekijk de werkwijze

Meer dan een halve eeuw ervaring

VB is in april 1966 opgericht onder de naam J&A Verbakel verwarming door de broers Joop en Aad Verbakel. In De Lier zijn zij samen begonnen met een verwarmingsbedrijf voor de Nederlandse glastuinbouw. Niet veel later werden de eerste stappen buiten Nederland gezet in onder andere België, Duitsland en Frankrijk.

Klimaat, als rode draad door onze organisatie

Begin jaren ’70 werd de oversteek naar de USA gemaakt. Op Long Island nabij New York werd het eerste verwarmingsproject gerealiseerd. In de jaren erop volgden er nog vele andere landen, maar het werd de broers ook duidelijk dat het leveren en monteren van uitsluitend verwarmingsinstallaties wel erg beperkt was. Er was al sprake van samenwerking met diverse kassenbouwers...

Lees meer

Onze missie

By using and improving high-tech greenhouse technology we create a sustainable climate for growth..

Onze visie

Together we create a sustainable climate for growth..

Chris Noorlander
Chris Noorlander

Werken bij VB is leuk vanwege het bezig zijn met duurzame projecten

- Werkvoorbereider Geothermie
Lenneke Morit
Lenneke Morit

Fijn is dat VB meedenkt in het doorgroeien, zeker als je ambitie hebt

- Brand Manager
Leon Ammerlaan
Leon Ammerlaan

De veelzijdigheid van de projecten en het dynamische aspect maakt mijn werk uitdagend

- Operational Manager Climate

Together we create a sustainable climate for growth

De Sustainable Development Goals (SDG's) zijn vastgesteld door de Verenigde Naties met als doel de wereld tegen 2030 te verbeteren. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om actief bij te dragen aan het realiseren van deze doelen. 

Onze Sustainable Development Goals..

Met zorgvuldigheid hebben we een selectie gemaakt van SDG's die we volledig geintegreerd hebben in ons dagelijks werken. We streven ernaar om blijvend duurzame prestaties te leveren en de sector te verduurzamen, waardoor we voorlopers zijn en blijven in ons vakgebied.

Onze oplossingen

Door onze diepgaande kennis van Horti, Climate en Energy te integreren, kunnen we op maat gemaakte oplossingen leveren die voldoen aan de specifieke behoeften van onze klanten, waar ze zich ook bevinden in de wereld.

Samenwerking met Atrium Agri

VB kent onder de naam Atrium Agri een strategische en transparante samenwerking met PB tec, Havecon, Bom Group, VEK Adviesgroep, Cambridgehok en JB Hydroponics. Als zelfstandige bedrijven delen wij kennis, inkoopkracht en R&D om in te spelen op de snelle veranderingen in de internationale glastuinbouw.

Elk bedrijf behoudt zijn eigen bedrijfsidentiteit en focus op hun landen, gebieden en technische disciplines. Doel van de strategische samenwerking is om als één krachtig platform wereldwijd grote en complexe  projecten te kunnen realiseren, met inzet van gezamenlijke ervaring en technische expertise. Waarbij het belang van de klant samensmelt met het belang van een gezonde wereld.

Ga naar de website van Atrium

Partners