Energy

Specialist in geothermie

VB is marktleider op het gebied van bovengrondse geothermie-installaties om kassen duurzaam te verwarmen.

Lees meer
Bekijk de vacatures

Duurzaam telen met Trias Westland

54 tuinbouwbedrijven aangesloten

NL
  • Klant Trias Westland
  • Oppervlakte n.v.t.
  • Soort Aardwarmte
  • Locatie Naaldwijk, Nederland
  • Jaar (jaren)
Dit is een project van én voor telers. Krachtig is dat zij via een eigen coöperatie samenwerken met elkaar en met grote regionale partijen.

Aanvraag project

Westlandse telers, verbonden aan Trias Westland, verwarmen hun kassen op een duurzame manier. Met dank aan een aansluiting op aardwarmte hoeven de telers veel minder aardgas te gebruiken. Bovendien is aardwarmte eeuwig beschikbaar en het gebruik leidt tot fors minder CO2-uitstoot in Greenport Westland! Ook verbetert de luchtkwaliteit, omdat er minder stikstof wordt uitgestoten en neemt de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen af.

Uitdaging en aanpak

VB is verantwoordelijk voor de realisatie van de bovengrondse installatie van het geothermieproject Trias Westland. Bij dit project wordt tot een diepte van 2,3 km geboord naar aardwarmte en kunnen er meer dan 54 tuinbouwbedrijven worden aangesloten op deze bron. VB is verantwoordelijk voor het traject vanaf de bronaansluiting tot en met de warmtedistributie naar de deelnemende bedrijven. Ook de bijbehorende automatisering en ontgassing nemen wij voor onze rekening. 

Resultaat en eigenschappen

De eerst geboorde put bleek eerder al gunstig voor injectie van het afgekoelde water. En ook nu blijkt dat Trias Westland een ideale put heeft om warmte te winnen, met 87 graden en een uitstekende doorstroming. Het gas, aangetroffen bij de productietest, zal door een ketel omgezet worden in extra warmte. In een latere fase willen we het gas in een WKK omzetten naar nog meer extra warmte en elektriciteit. Een deel van de elektriciteit zal gebruikt worden voor het afpompen van het hete water.

loading map ...

Overzicht met uitgevoerde oplossingen en gerelateerde projecten