Bekijk de vacatures

Jaarrond tomaten in de regio rondom Chicago

VB hoofdaannemer voor Mighty Vine

12HA
USA
  • Klant Mighty Vine
  • Oppervlakte 12 hectare
  • Soort Tomaten
  • Locatie Rochelle, IL, USA
  • Jaar (jaren)

Aanvraag project

Jim Murphy en zijn partners geloven in de enorme potentie van lokale voedselproductie in de regio rondom Chicago. Zij investeerden tijd in het leggen van waardevolle contacten in de Nederlandse tuinbouwsector en met succes. Zij beschikken op dit moment over de meest hoogwaardige technologie om lokaal verse tomaten te produceren. Wij mochten ons steentje bijdragen als hoofdaannemer.

Uitdaging en aanpak

Na diverse teeltlocaties te hebben beoordeeld is Rochelle door Mighty Vine als basis gekozen voor de opzet van een 12 ha groot kassencomplex om een varieteit aan tomaten te kweken in partnership met Royal Pride. De tomaten zijn jaarrond beschikbaar op slechts een uur afstand van hartje Chicago.

Resultaat en eigenschappen

VB is de hoofdaannemer voor Mighty Vine. Samen met Havecon en PB is een totaaloplossing bedacht waar alle moderne teeltoplossingen in terugkomen. De wit gecoate kas is voorzien van diffuus glas en een hogedruk mistsysteem om de teeltomstandigheden in de zomer te optimaliseren. In de zeer koude winters kan door middel van 1000 W groeilicht en een optimaal verwarmingssysteem gewoon worden doorgeteeld.