Energy

Specialist in geothermie

VB is marktleider op het gebied van bovengrondse geothermie-installaties om kassen duurzaam te verwarmen.

Lees meer
Bekijk de vacatures

Back-cross factory voor Syngenta in Enkhuizen

Complete kas, scherminstallaties en klimaatsystemen

1HA
NL
  • Klant Syngenta
  • Oppervlakte 1,3 hectare
  • Soort Zaadselectie
  • Locatie Enkhuizen, Nederland
  • Jaar (jaren)
Wij stellen hoge kwaliteitseisen als het gaat om veiligheid tijdens het bouwproces, maar VB maakt het mogelijk onze nieuwe kas al te testen terwijl deze nog in aanbouw is!
Jeroen Greiner, Syngenta

Aanvraag project

Met gewasbeschermingsmiddelen, zaden en innovatieve oplossingen helpt Syngenta telers over de hele wereld aan de groeiende vraag naar voedsel en brandstof te voldoen. Syngenta is agrarisch marktleider en zorgt er voor dat talloze boeren en tuinders de voor hun beschikbare bronnen optimaal kunnen inzetten om uw en onze voedselveiligheid te verbeteren. Met een nieuwe complete kas wil Syngenta nog meer waarde toevoegen en zo haar positie in de markt behouden.

Uitdaging en aanpak

VB heeft de complete kas, de scherminstallaties en alle klimaatsystemen van de nieuwe R&D faciliteit van Syngenta in Enkhuizen gerealiseerd. Deze nieuwe R&D kas - back-cross factory genoemd - helpt Syngenta om meer waarde toe te voegen in de markt omdat de groeiprocessen er sneller en betrouwbaarder kunnen worden uitgevoerd dan voorheen.

Resultaat en eigenschappen

Met deze innovatieve kas wil Syngenta de kwaliteit en veiligheid van haar producten en diensten borgen door toepassing van hoogwaardige technieken en door tevens training voor medewerkers en klanten mogelijk te maken. Syngenta past onderzoek en ontwikkeling toe met als doel; innovatieve, veilige en betrouwbare producten leveren, die de productiveit van gewassen en de kwaliteit van leven verbeteren.