Energy

Specialist in geothermie

VB is marktleider op het gebied van bovengrondse geothermie-installaties om kassen duurzaam te verwarmen.

Lees meer
Bekijk de vacatures

Indrukwekkend kassencomplex voor Schenkeveld

Geschikt voor uitbreiding

22HA
NL
  • Klant Schenkeveld
  • Oppervlakte 22 hectare
  • Soort Tomaten
  • Locatie Rijsenhout, Nederland
  • Jaar (jaren)
Met inspanning van iedereen is de kas en de verwerkingsruimte op tijd afgekomen en zelfs voor oudjaar konden we de eerste tomaten oogsten.
Richard Schenkeveld, Schenkeveld

Aanvraag project

Onder de rook van Schiphol, langs de A4 is een indrukwekkend kassencomplex verrezen op initiatief van Prominent teler Schenkeveld Tomaten. Het project is als een klaverblad verdeeld in vier identieke groeiblokken van elk 11 ha groot, allen verbonden met een centrale verpakkingsloods en technische ruimten.

Uitdaging en aanpak

Ondanks het feit dat de bouw in 2017 gerealiseerd is, zijn de voorbereidingen van het project al jaren geleden gestart. Bommen uit de Tweede Wereldoorlog zorgden voor veel vertraging, maar desondanks is de realisatie voorspoedig verlopen zodat er alsnog op tijd geoogst kon worden.

Resultaat en eigenschappen

Twee van de vier kassen zijn inmiddels gerealiseerd en door VB van een hoogwaardig klimaatsysteem voorzien, tezamen met een indrukwekkende 10.000 m3 buffertank, 2 ketels van elk 10 MW, 4 WKK's en een technische basisinstallatie welke geschikt is voor de toekomstige uitbreiding van nog eens 22 ha.