Energy

Specialist in geothermie

VB is marktleider op het gebied van bovengrondse geothermie-installaties om kassen duurzaam te verwarmen.

Lees meer
Bekijk de vacatures

Veldverwarming voor Atletico Madrid

Perfect speelveld voor Madrid

1HA
EUR
  • Klant Atletico Madrid
  • Oppervlakte 0,7 hectare
  • Soort Voetbalveld
  • Locatie Madrid, Spanje
  • Jaar (jaren)
33 kilometer aan verwarmingsslangen ligt er in het gloednieuwe voetbalstadion van Atletico Madrid om ervoor te zorgen dat het gras goed groeit. Een kunststukje van VB uit De Lier.
Algemeen Dagblad

Aanvraag project

In opdracht van RoyalVerd heeft VB de installatie van de veldverwarming in het indrukwekkende Wanda Metropolitano stadion van Atletico Madrid mogen realiseren. RoyalVerd is de aannemer in dit project voor het speelveld en werkte al eerder samen met VB bij FC Barcelona. Het systeem is bedoeld om het gras beter te laten groeien.

Uitdaging en aanpak

Het systeem van Atletico Madrid heeft de meest moderne techniek. De behoefte aan warmte op het veld is niet overal hetzelfde door de schaduwwerking van het dak. Het systeem herkent dit en kan hiervoor de verwarming van het veld in delen in- en uitschakelen. Dit spaart energie en geeft een gelijke temperatuurverdeling in het speelveld, hierdoor ontstaat een optimale groeitemperatuur voor de wortels van het gras.

Resultaat en eigenschappen

De verwarmingsslangen zijn in de lengterichting van het veld neergelegd en de hoofdleidingen lopen door naar de technische ruimte van het stadion. VB gebruikt een eigen regelsysteem, maar op verzoek van de club kan deze regeling geheel of gedeeltelijk worden overgenomen door het beheersysteem van het stadion.