Energy

Specialist in geothermie

VB is marktleider op het gebied van bovengrondse geothermie-installaties om kassen duurzaam te verwarmen.

Lees meer
Bekijk de vacatures

Al sinds jaar en dag huisinstallateur

Pioniers naar grootschaligheid

71HA
NL
  • Klant Royal Pride Holland
  • Oppervlakte 71,6 hectare
  • Soort Tomaten
  • Locatie Middenmeer, Nederland
  • Jaar (jaren)
Guided by Vision, Driven by Ambition.

Aanvraag project

VB is sinds jaar en dag huisinstallateur voor Frank van Kleef en zijn partners Koert en Bart van den Ende. Met de verhuizing van Made naar Middenmeer maakte Royal Pride Holland als één van de eerste pioniers de stap naar grootschaligheid. Een perceel van 100 ha grond werd aangekocht. Agriport A7 groeide gestaag en VB groeide mee. Daarnaast mochten wij tevens de aardwarmteprojecten realiseren, en hielpen we onze klant verduurzamen.

Uitdaging en aanpak

De eerste fase van 30 ha werd in 2006 gerealiseerd met twee identieke kassen van elk 15 ha. Het jaar daarop kon de volgende fase gebouwd worden, waarmee het totaal binnen twee jaar uitgroeide tot één van de grootste tomatenkassen van Nederland op één locatie. VB is ook betrokken geweest bij de realisatie van de daarop volgende uitbreidingen, waarmee het totale teeltoppervlak inmiddels de 70 ha heeft bereikt.

Resultaat en eigenschappen

Royal Pride Holland heeft de eerste 60 ha aan kassen op twee energiecentra, met elk een eigen WKK installatie en warmtebuffer, aan laten sluiten. Hier zijn tevens de geothermische aansluitingen op ingepast. Voor de laatste fase is een aparte energieruimte gebouwd met een nieuwe 10.000 m3 buffertank, twee nieuwe WKK's en een 11 MW back-up ketel. Het energiecentrum is ontworpen en geschikt gemaakt voor verdere uitbreiding naar nog eens 40 ha.

loading map ...

Overzicht met uitgevoerde oplossingen en projecten