Energy

Specialist in geothermie

VB is marktleider op het gebied van bovengrondse geothermie-installaties om kassen duurzaam te verwarmen.

Lees meer
Bekijk de vacatures

Moderne kas van 17 hectare

Recordtempo én top kwaliteit

17HA
EUR
  • Klant Le Maraichers du Mont Saint-Michel
  • Oppervlakte 17 hectare
  • Soort Tomaten
  • Locatie Brecey, Frankrijk
  • Jaar (jaren)
De Franse markt is een zeer goede afzetmarkt, er is vraag naar een schoon en duurzaam geteeld kwaliteitsproduct: de tomaten moeten rood en goed van smaak zijn.
Jean Marc Paimblanc, Le Marichers du Mont Saint-Michel

Aanvraag project

"De Franse markt is een zeer goede afzetmarkt, er is vraag naar een schoon en duurzaam geteeld kwaliteitsproduct: de tomaten moeten rood en goed van smaak zijn." aldus Jean Marc Paimblanc. Redenen genoeg om Nederlandse partijen te vragen een moderne kas van maar liefst 17 ha te realiseren. VB nam de realisatie van de complete klimaatinstallatie voor haar rekening en werkte samen met Havecon en PB aan een enerverend project in het Franse Normandie.

Uitdaging en aanpak

Door omstandigheden was de start van het project voor Les Maraichers du Mont Saint-Michel pas later dan alle projectdeelnemers graag hadden gezien. Desondanks is het toch gelukt om binnen de verwachtte periode de nieuwe teelt te planten. Met een enorme inspanning en goede onderlinge afstemming is het complete project binnen een recordtijd gerealiseerd. Het kostte VB nog geen 11 weken om dit gehele project van alle klimaat installaties te voorzien.

Resultaat en eigenschappen

VB realiseerde voor dit indrukwekkende project, voor de teelt van tomaten, een complete kasverwarming voorzien van CO2-installaties welke aangesloten zijn op de WKKS's. Tevens zijn er twee 1.950 m3 buffertanks geplaatst en een 11 MW back-up ketelinstallatie.

loading map ...

Overzicht met uitgevoerde oplossingen en gerelateerde projecten