Energy

Specialist in geothermie

VB is marktleider op het gebied van bovengrondse geothermie-installaties om kassen duurzaam te verwarmen.

Lees meer
Bekijk de vacatures

Veldverwarming voor Anderlecht

Hypermodern speelveld voor Anderlecht

1HA
EUR
  • Klant RSC Anderlecht
  • Oppervlakte 0,7 hectare
  • Soort Voetbalveld
  • Locatie Anderlecht, België
  • Jaar (jaren)
30 kilometer buizen, ultra moderne HR ketels en het VB Regelsysteem met Web-Based monitoring zorgen voor een natuurlijke grasmat in blijvende topconditie.
Het Nieuwsblad.be

Aanvraag project

In opdracht van general contracter Sportinfrabouw heeft VB in het Lotto Park Stadion, de thuisbasis van voetbalclub RSC Anderlecht, de complete veldverwarming inclusief regeling en warmtevoorziening met zeer hoog rendementsketels gerealiseerd. Het systeem is bedoeld om het gras beter te laten groeien.

Uitdaging en aanpak

Anderlecht maakt gebruik van de meest moderne techniek op het gebied van de veldverwarming. De behoefte aan warmte op het veld is niet overal hetzelfde door de schaduwwerking van het dak. Het systeem herkent dit en kan hiervoor de verwarming van het veld in delen in- en uitschakelen. Dit spaart energie en geeft een gelijke temperatuurverdeling in het speelveld, hierdoor ontstaat een optimale groeitemperatuur voor de wortels van het gras.

Resultaat en eigenschappen

De verwarmingsslangen zijn om de 25 cm in de breedterichting van het veld neergelegd waardoor er meer dan 30 kilometer slang in het veld ligt. De hoofdleidingen lopen door naar de technische ruimte van het stadion, alwaar VB het verdeelstation en de warmtevoorziening zal voorzien. Anderlecht maakt gebruik van het, in eigen huis ontwikkelde, VB regelsysteem (inclusief web-based monitoring), wat geheel autonoom werkt maar op verzoek ook geheel of gedeeltelijk via een BUS regeling kan worden overgenomen door het gebouwbeheersysteem van het stadion.