Bekijk de vacatures

Grootste warmteopslagtank voor Intergrow

Moderne nieuwe kas in de staat New York

15HA
USA
  • Klant Intergrow
  • Oppervlakte 15,3 hectare
  • Soort Tomaten
  • Locatie Ontario, NY, USA
  • Jaar (jaren)
We hadden een korte planning en VB heeft op tijd en naar tevredenheid geleverd.
Dirk Biemans, Intergrow

Aanvraag project

Intergrow heeft het stadje Ontario in de staat New York geselecteerd voor haar laatste kassenuitbreiding met een oppervlakte van in totaal 15,3 ha. De moderne nieuwe kas biedt de mogelijkheid verse tomaten jaarrond te telen, waarmee het bedrijf een veelvoud van grootwinkelbedrijven in het Noordoosten van de Verenigde Staten kan bedienen. Het doel van het project is verder groeien naar 25 ha teeltoppervlakte.

Uitdaging en aanpak

VB heeft voor dit moderne kassencomplex de gehele klimaatinstallatie voor Intergrow verzorgd. De verwarmings- en CO2-systemen zorgen ervoor dat de tomaten onder optimale omstandigheden kunnen groeien en na de oogst in een geconditioneerde ruimte verpakt en verscheept kunnen worden voor consumptie. Een warmteopslagtank is onderdeel van de installatie met een capaciteit van maar liefst 10.000.000 liter water. Dit maakt de opslagtank tot nu toe de grootste van de USA. Met deze enorme capaciteit kan de volgende fase ook van warmte worden voorzien.

Resultaat en eigenschappen

“Dit is de eerste keer dat we met VB werken. We hadden al goede dingen over VB gehoord en na het bezoeken van enkele projecten waren we overtuigd van de kwaliteiten. De samenwerking en de communicatie zijn tijdens de uitvoering van het project bijzonder goed verlopen. We hadden een korte planning en VB heeft op tijd geleverd en naar tevredenheid opgeleverd.” vertelt Dirk Biemans van Intergrow.