Energy

Specialist in geothermie

VB is marktleider op het gebied van bovengrondse geothermie-installaties om kassen duurzaam te verwarmen.

Lees meer
Bekijk de vacatures

VB en Tebarex met een eigen vertegenwoordiging in Mexico

De laatste jaren groeit de bedekte tuinbouw in Mexico in rap tempo. Mexico behoort wereldwijd tot de top elf producenten van agro-foodproducten. In 2003 besloeg de beschermde teelt in de tuinbouw 132 hectare. In 2018 was die oppervlakte toegenomen tot 51.000 hectare, oftewel bijna 400 keer zoveel. *

VB richt zich met name op klimaatprojecten in glazen en moderne poly kassen. Met de toenemende vraag naar hightech kasverwarmingsinstallaties in Mexico ziet VB veel groeikansen. Onze aanwezigheid in Mexico wordt daarom versterkt door een eigen vertegenwoordiging. Dit geven wij vorm in samenwerking met Tebarex, die sterk is in het ontwerpen en inrichten van moderne watertechnische oplossingen en het integreren en aansluiten van elektrotechnische componenten, welke volledig worden bestuurd door de klimaat computer.

De belangen van VB en Tebarex in Mexico worden vertegenwoordigd door Ing. Edgar Lopez Reyes. In deze rol is hij verantwoordelijk voor de sales en de after-sales van projecten. Hij heeft in meer dan 10 jaar ruime ervaring opgedaan in aanleggen, opstarten en onderhouden van installaties in de tuinbouwsector. “Door de opkomst van de tuinbouw in Mexico en de groeiende vraag naar kassen en (modernisering van) installaties zie ik voor VB en Tebarex volop kansen. Ik wil daar graag mijn kennis en kunde voor inzetten.” Aldus Edgar Lopez Reyes.

Edward Verbakel, CEO van VB is blij met deze nieuwe ontwikkeling. “Door de aanwezigheid en inzet van Edgar kunnen we een nog betere relatie opbouwen en onderhouden met de Mexicaanse tuinbouwsector. Door zijn kennis en netwerk verwachten we moderne (glazen) kasklimaat projecten aan te kunnen trekken.” Ook John Vollebregt, COO bij Tebarex ziet de voordelen van deze markt versterking in Mexico. “Door de snelle ontwikkelingen in Mexico, o.g.v. nieuwbouw en modernisering van de tuinbouw sector, verdiend deze markt een vaste standplaats voor verkoop en begeleiding van onze technische kasinstallaties. Met een eigen vertegenwoordiging in Mexico kunnen we de klant hiermee optimaal van dienst zijn in zijn eigen tijdzone, taal en cultuur.”

Een eigen vertegenwoordiging van VB en Tebarex in Mexico: een nieuw voorbeeld van een nieuw en veelbelovend samenwerkingsverband!

*bron: Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit