Energy

Specialist in geothermie

VB is marktleider op het gebied van bovengrondse geothermie-installaties om kassen duurzaam te verwarmen.

Lees meer
Bekijk de vacatures

VB bouwt in recordtijd kassenuitbreiding fase 4C voor Little Leaf Farms

In een opmerkelijk korte tijd heeft VB met haar kassenafdeling het hypermoderne kassencomplex van Little Leaf Farms in McAdoo Pennsylvania met weer een volgende fase uitgebreid. Ook deze volgende fase 4C beschikt over de groeitechnologieën en duurzaamheidsprincipes waar beide bedrijven om bekend staan.

Technologie

Little Leaf Farms staat al geruime tijd bekend om het leveren van verse, smaakvolle en duurzaam geteelde bladsla. De laatste uitbreiding, wederom gebouwd door VB, is ontworpen en gebouwd met  de meest geavanceerde technologieën om de productie-efficiëntie te optimaliseren. Met een optimale klimaatregeling, diverse automatiseringssystemen en energiebesparende oplossingen heeft VB een omgeving gecreëerd die is afgestemd op de specifieke teeltbehoeften van Little Leaf Farms.

De kas is ontworpen met een focus op duurzaamheid, wat blijkt uit het de toepassing van diverse energiezuinige installaties. Dit benadrukt de gezamenlijke inzet van VB en Little Leaf Farms om lokaal duurzaam te telen en een positieve impact op het klimaat te hebben.

Recordlevering: Een indrukwekkende prestatie

Wat dit resultaat nog opmerkelijker maakt, is de recordtijd waarin de kas is gebouwd. Midden Oktober van 2023 ging het eerste staal omhoog en begin december was de kas dicht en warm. De expertise en efficiëntie van VB hebben het mogelijk gemaakt het project binnen een periode van slechts recordtijd te voltooien, zonder concessies te doen aan de kwaliteit en functionaliteit van de kas.

Reactie van Little Leaf Farms

Little Leaf Farms is erg enthousiast over het verloop van de bouw kas 4C en ziet deze laatste uitbreiding van haar productiecapaciteit als een mooie stap in de goede richting in het nastreven van haar duurzaamheidsdoelen. De voortzetting van de langdurige samenwerking met VB bevestigd het vermogen om aan specifieke eisen van Little Leaf Farms te voldoen.

"Sinds het begin werken we samen met VB om al onze geavanceerde kassen te bouwen, waardoor we op duurzame wijze de meest verse en best smakende bladgroenten kunnen laten groeien."

Paul Sellew, CEO Little Leaf Farms

Toekomstperspectief

In een tijd waarin duurzaamheid en efficiëntie belangrijk zijn, blijft VB samen met partners zoals Little Leaf Farms de norm stellen voor moderne kassenbouw. De laatste uitbreiding van Little Leaf Farms is een prachtig voorbeeld van wat mogelijk is wanneer innovatie en expertise samenkomen.