Energy

Specialist in geothermie

VB is marktleider op het gebied van bovengrondse geothermie-installaties om kassen duurzaam te verwarmen.

Lees meer
Bekijk de vacatures

Tuinbouw Jongeren Inspireert met Top Sprekers in Energie Neutraal VB Pand

Op 25 september 2023 hebben Tuinbouw Jongeren Oostland (TJO) en Tuinbouw Jongeren Westland (TJW) met succes een inspirerende informatieavond georganiseerd in het moderne, energie neutrale pand van VB in Naaldwijk. Met ruim 120 jongeren in aanwezigheid, heeft TJ haar missie voortgezet om jongeren tussen de 18 en 35 jaar oud in contact te brengen met de dynamische wereld van de tuinbouwsector. 

TJ heeft als doel om jonge talenten te verbinden met vooraanstaande bedrijven in de tuinbouw en hen vertrouwd te maken met de veelzijdige aspecten van deze boeiende branche. Deze avond bood jongeren de kans om te leren van en geïnspireerd te raken door enkele van de meest invloedrijke sprekers in de sector.

De sprekerslijst voor de avond omvatte Angelo Vermeulen vanuit de TU Delft, een vooraanstaande figuur op het gebied van tuinbouwinnovatie. Edward Verbakel, CEO van VB, deelde zijn visie op duurzaamheid en de rol van technologie in de tuinbouwsector. Bas Rensen van Best Fresh Group bood inzicht in de uitdagingen en kansen in de internationale groente- en fruitmarkt. De avond werd afgesloten door Aad van der Knaap van KP Holland, die zijn ervaringen deelde over het leiden van een toonaangevend tuinbouwbedrijf.

De jaarlijkse topsprekersavond is een hoogtepunt in het programma van TJ, waarbij zowel topsprekers van buiten de sector als gastsprekers uit de tuinbouwsector worden uitgenodigd om jongeren te inspireren en aan te zetten tot vernieuwend denken. De avond in het VB-pand benadrukte niet alleen de kansen en uitdagingen in de tuinbouw, maar ook het belang van duurzaamheid en energie-efficiëntie.

"TJ is er trots op om een platform te bieden waar jonge talenten de mogelijkheid krijgen om te leren van vooraanstaande experts in de tuinbouwsector," Jurrian van den Beukel voorzitter van Tuinbouw Jongeren Westland. "Deze avond bij VB in Naaldwijk heeft jongeren geïnspireerd en gemotiveerd om bij te dragen aan de toekomst van onze branche."

TJ blijft zich inzetten om jongeren in de tuinbouwsector te betrekken en te inspireren, en zal blijven samenwerken met toonaangevende bedrijven en sprekers om dit te realiseren.
Voor meer informatie over Tuinbouw Jongeren en toekomstige evenementen, kunt u contact opnemen met bestuur@tuinbouwtoekomst.nl. Volg ons ook op sociale media voor de laatste updates.

Over Tuinbouw Jongeren

Tuinbouw Jongeren is een actieve vereniging die jongeren tussen 18 en 35 jaar oud samenbrengt die geïnteresseerd zijn in de tuinbouwsector. De vereniging organiseert informatieavonden, bedrijfsbezoeken en evenementen om jonge talenten te inspireren en in contact te brengen met experts en bedrijven binnen de tuinbouwsector. TJ streeft ernaar om de betrokkenheid van jongeren in de sector te vergroten en bij te dragen aan een duurzame toekomst voor de tuinbouw.
Zowel binnen het Oostland (TJO) als het Westland (TJW) zijn de organisaties actief.