Energy

Specialist in geothermie

VB is marktleider op het gebied van bovengrondse geothermie-installaties om kassen duurzaam te verwarmen.

Lees meer
Bekijk de vacatures

Little Leaf Farms vervolgt de samenwerking met VB voor uitbreiding kas

In de Verenigde Staten wordt meer dan 90% van de sla in Californië en Arizona geproduceerd en vervolgens door het hele land vervoerd. Dit komt de kwaliteit en versheid van het product niet ten goede. Met 20 hectare ultramoderne kassen die al in productie zijn, bewijst Little Leaf Farms dat er een betere, duurzamere manier van telen is.

Het hele groeiproces bij Little Leaf Farms is gericht op de behoeften van de planten en de gezondheid van het hele ecosysteem. Little Leaf Farms gebruikt de kracht van de zon, energie-efficiënte LED-lampen, opgevangen regenwater en hydrocultuur zonder gebruik te maken van pesticiden.

Sinds de start van Little Leaf Farms in 2015 heeft VB al hun innovatieve kassen ontworpen en gebouwd in Devens, Massachusetts. In augustus 2021 zijn Little Leaf Farms en VB in McAdoo Pennsylvania gestart met de realisatie van een gloednieuwe teeltlocatie met een eerste fase van 4 hectare. Deze ultramoderne en innovatieve kas is momenteel in productie en er wordt nog een fase van 4 hectare gebouwd om te voldoen aan de groeiende vraag naar verse lokaal geteelde bladgroenten. Deze volgende PA-uitbreiding voor Little Leaf Farms omvat verbeterde niveaus van geavanceerde teelttechnologieën.

Alle systemen zijn ontworpen om te groeien met het minst mogelijke risico op ziekten, dankzij een optimaal klimaat en als gevolg van alle geautomatiseerde processen. Dit verzekert Little Leaf Farms van het leveren van het veiligste product, aangezien het nooit door mensenhanden wordt aangeraakt. Ook de versheid is ongeëvenaard, want het wordt binnen 24 uur gesneden, verpakt en lokaal geleverd.

Meer weten over de visie van Little Leaf?

Lees meer: our-vision-100-acres-of-leafy-greens-under-glass-by-2026

Meer weten over de prestaties van VB op locatie?

Lees meer: this-is-how-we-build-greenhouses-in-PA