Energy

Specialist in geothermie

VB is marktleider op het gebied van bovengrondse geothermie-installaties om kassen duurzaam te verwarmen.

Lees meer
Bekijk de vacatures

Groei en Ontwikkeling met Patrick: Mijn Reis bij VB

Ik ben Patrick Polderman de Jong, en ik wil graag mijn ervaringen delen over mijn tijd bij VB en hoe ik gegroeid ben sinds mijn start.

Voordat ik bij VB begon, was ik een onderhoudsmonteur bij een staalfabriek. Hoewel ik genoot van het werk met mijn handen, voelde ik dat mijn potentieel elders lag. Na mijn afstudeerstage besloot ik mijn horizon te verbreden. Via LinkedIn vond ik mijn weg naar VB, aangetrokken door de mogelijkheid om aan projecten te werken in een sector die nieuw voor me was: de tuinbouw.

De Aantrekkingskracht van VB

Wat me meteen aantrok bij VB, was de projectmatige aanpak. Samen met collega's werken aan projecten, van calculatie tot offerte. Hoewel ik voorheen nog nooit een kas van dichtbij had gezien, sprak de uitdaging me enorm aan. Tijdens mijn sollicitatiegesprek voelde ik meteen de warme sfeer en het vertrouwen, wat me overtuigde dat ik hier op mijn plek zou zijn.

Als Junior Sales Engineer bij VB ben ik verantwoordelijk voor technische tekeningen, calculaties en het opstellen van offertes, zij het onder het toeziend oog van mijn manager. Mijn inwerkperiode was een waardevolle tijd waarin ik twee dagen per week meeliep op de werkvoorbereiding, wat me hielp om snel vertrouwd te raken met de tuinbouwsector en mijn collega's beter te leren kennen.

Groei en Ontwikkeling

Hoewel ik momenteel een junior functie heb, zie ik volop kansen om door te groeien naar meer senior posities. Ik ben van plan mezelf te ontwikkelen in zowel kasconstructies als de klimaatsector van VB, om mijn vaardigheden voortdurend uit te breiden en te groeien in mijn rol. VB moedigt een cultuur van voortdurende zelfontwikkeling aan, wat me enorm motiveert.

Ondersteuning bij VB

Binnen VB heb ik het geluk gehad om mentors en collega's te hebben die me hebben geholpen bij mijn groei en ontwikkeling. Met name werk ik nauw samen met de Horti Calculator Piet van Hagen, en kan ik altijd terecht bij de Sales Manager Edwin Rijpsma, of de Sales Director Michel Winkel, voor advies en begeleiding. Maandelijkse gesprekken met mijn manager helpen me mijn persoonlijke ontwikkeling bij te houden en mijn doelen te bereiken.

Als je overweegt om bij VB te komen werken, zou ik zeggen: ga ervoor! Kom informeel kennismaken en ervaar zelf of VB de juiste plek voor jou is. Eigen initiatief wordt gewaardeerd, en ik ben hier om je te vertellen dat het de sprong zeker waard is!

Ben je enthousiast en benieuwd naar de mogelijkheden voor jou? Bekijk dan hier de vacatures!