Bekijk de vacatures

Atrium Agri neemt een meerderheidsbelang in Kascoplex

Atrium Agri heeft eind juni met Kasper Dalsem van Kascoplex overeenstemming bereikt en neemt een meerderheidsbelang in het bedrijf uit Den Hoorn. Kascoplex is een onderneming gespecialiseerd in opslag en distributie van kunststof-halffabricaten met een focus op de tuinbouwsector. Atrium Agri is een samenwerkingsverband van ondernemers binnen de internationale tuinbouwsector. In korte tijd is Atrium Agri uitgegroeid tot een compleet kennisplatform op het gebied van totale teeltconcepten, kassenbouw, schermsystemen, water, klimaat, automatisering, energie, logistiek en consultancy.

Kascoplex is de tiende deelneming van Atrium Agri, waarmee het rijtje bedrijven dat door het consortium is overgenomen indrukwekkende vormen begint aan te nemen. Net voor het eind van 2021 voegden Havecon, VB en PB tec zich samen onder het Atrium label. Eerder werden al totaalaanbieder Bom Group, tuinbouwconsultant VEK Adviesgroep, de Engelse totaalaanbieder CambridgeHOK en teeltgotenspecialist JB Hydroponics door Atrium Agri overgenomen. Daarnaast werd een exclusiviteit overeengekomen met BaOpt voor het voeren van haar klimaatsysteem in de tuinbouw en werd er een belang genomen in ‘data-driven’ gewasspecialist ADI (Agri Data Innovations). In januari van dit jaar is Atrium Agri het scherminstallatiebedrijf Scre3ns begonnen.

"De overname sluit goed aan op de gestage groei van Kascoplex", zegt Kasper Dalsem van Kascoplex. "Door aan te sluiten bij deze groep van zelfstandig opererende bedrijven verwacht ik dat Kascoplex zich in de toekomst kan verbeteren op gebied van efficiency, automatisering en marketing. Onder Atrium Agri ontstaat er voor Kascoplex een breder draagvlak voor groei en continuïteit."

Kascoplex blijft in de markt als zelfstandige marktpartij opereren. "De gebruikelijke service en flexibiliteit blijven op het niveau zoals men dat van ons gewend is."

Aan het begin van dit jaar is Thijs van Vondelen als nieuwe medewerker binnen Kascoplex begonnen. Thijs is verantwoordelijk voor de verkoop en logistiek. "Wij zijn erg blij met deze nieuwe ontwikkelingen, waarmee wij beter en sneller kunnen in spelen op maatgerichte vragen vanuit de markt. Wij zijn klaar voor de volgende fase van onze toekomst!"

Henk Verbakel van Havecon reageert ook: "Wij verwelkomen Kasper en zijn collega’s bij de snel groeiende Atriumfamilie. In de tuinbouwsector zien wij een snel toenemende vraag naar energiebesparende en isolerende kasbedekkingsmaterialen en hier speelt Kascoplex goed op in. Havecon is sinds haar begin al een trouwe afnemer van Kascoplex en het is voor ons en de andere kassenbouwbedrijven binnen onze groep een mooie aanvulling en uitdaging om met elkaar verder te zoeken naar energiebesparende toepassingen voor kassen."