Energy

Specialist in geothermie

VB is marktleider op het gebied van bovengrondse geothermie-installaties om kassen duurzaam te verwarmen.

Lees meer
Bekijk de vacatures

Verwarmingssysteem met controle op afstand voor FC Barcelona

VB is al vele jaren gespecialiseerd in het ontwerp en de aanleg van verwarmingssystemen in sportvelden en heeft een systeem ontwikkeld dat warmte bij de wortels brengt en bevriezing van de onderlaag van het veld voorkomt. Zo kan de kwaliteit van het gras worden verbeterd en blijven afgelastingen van wedstrijden beperkt.

Foto Verwarmingssysteem met controle op afstand voor FC Barcelona; Een recente ontwikkeling bij de veldverwarming is dat de actuele gegevens van het verwarmingssysteem met de juiste inloggegevens vanuit elke locatie wereldwijd - op afstand dus - kunnen worden ingezien. De webserver kan door middel van een VPN verbinding met een mobiele telefoon of I-pad worden ingekeken. Op deze manier kunnen de waarden in het veld en van de verwarmingsinstallatie worden gecontroleerd en kan een beperkt aantal instellingen worden aangepast. Ook eventuele storingen zijn hierop zichtbaar, terwijl deze storingen ook direct per e-mail aan de desbetreffende verantwoordelijke medewerker worden gemeld.

Het veld bij Barcelona is in 3 secties verdeeld. Dit maakt het mogelijk om een deel van het veld te kunnen ontdooien en bijvoorbeeld om bij schaduw van een tribune alleen op die plekken te stoken waar het echt nodig is. Ditzelfde systeem is inmiddels toegepast bij het trainingsveld van FC Twente Door deze verdeling in secties wordt de installatie zuiniger, omdat niet het gehele veld opgestookt hoeft te worden, maar bijvoorbeeld alleen het deel dat zich in de schaduw bevindt.