Energy

Specialist in geothermie

VB is marktleider op het gebied van bovengrondse geothermie-installaties om kassen duurzaam te verwarmen.

Lees meer
Bekijk de vacatures

VB vordert met de aanleg aardwarmte-netwerk in Wieringermeer

Er zullen straks acht tuinbouwbedrijven gebruik gaan maken van de geothermische energie. Daarmee gaan deze bedrijven voor een aanzienlijk deel gebruik maken van duurzame energie.Er wordt door alle betrokkenen hard gewerkt: inmiddels is begonnen met de aanleg van het leidingtracé van de boortoren naar de afnemers.

Op de foto is te zien hoe een deel van de warmteleiding in de sleuf wordt geplaatst. Ook de pompruimte krijgt gestalte: de beplating van het pompgebouw wordt op dit moment afgerond. Daarnaast is inmiddels ook de ballasttank, met een gewicht van 17 ton, geplaatst.

Het glastuinbouwgebied Agriport A7 in Middenmeer omvat diverse grootschalige glastuinbouwbedrijven, die momenteel ruim 250 hectare glas in gebruik hebben voor de teelt van tomaten en paprika's. De eerste boring heeft reeds aangetoond dat op een diepte van 2600 meter water van bijna 90 graden Celsius kan worden gewonnen.

Opdrachtgever van dit aansprekende project is ECW, een particuliere netwerkbeheerder voor gas en elektra. VB heeft al meerdere aardwarmteprojecten en warmtenetwerken in Nederland gerealiseerd.