Energy

Specialist in geothermie

VB is marktleider op het gebied van bovengrondse geothermie-installaties om kassen duurzaam te verwarmen.

Lees meer
Bekijk de vacatures

VB verwarmt derde trainingsveld voor Vitesse

Het veldverwarmingssysteem van VB is daar één belangrijk onderdeel van. Het voorkomt het bevriezen van de onderlaag van het veld, waardoor (smelt)water eenvoudig het drainagesysteem kan bereiken. Tevens is gebleken dat de grasmat zich beter ontwikkelt als er wat warmte bij de wortels wordt gebracht. VB mag hiervoor het derde verwarmingstraningsveld aanleggen. 

Het nieuwe ultramoderne complex is volgens algemeen directeur Van der Kraan van levensbelang voor het leveren van een topprestatie in de eredivisie. In de zomer van 2011 zijn twee trainingsvelden al vervangen en voorbereid op veldverwarming. Bij de bouw van het nieuwe complex wordt ook een nieuw kunstgrasveld aangelegd, wat ook van veldverwarming wordt voorzien. Dit systeem wordt wederom door VB aangelegd.

Naast alle veldvoorzieningen krijgt Vitesse de beschikking over een nieuw gebouw van vier verdiepingen, deels onder de grond, met diverse faciliteiten. Er komt ook een tribune met vijfhonderd zitplaatsen voor (jeugd)wedstrijden. Het nieuwe complex moet in januari 2013, in gebruik worden genomen. Alle jeugdploegen van Vitesse gaan hun competitieduels op Papendal afwerken