Energy

Specialist in geothermie

VB is marktleider op het gebied van bovengrondse geothermie-installaties om kassen duurzaam te verwarmen.

Lees meer
Bekijk de vacatures

VB en Trias Westland tekenen wederom overeenkomst voor nieuwe geothermie installatie

Dinsdag 3 maart is bij VB in De Lier de overeenkomst voor Trias Westland fase II getekend door Marco van Soerland van Trias Westland en Edward Verbakel van VB. Trias Westland fase II is een uitbreiding op de reeds eerder door VB gerealiseerde geothermie installatie (Trias Westland fase I).

Na de succesvolle samenwerking voor Trias Westland Fase I in 2018 heeft opdrachtgever Trias Westland voor de uitvoer van de bovengrondse installatie van Fase II wederom gekozen voor VB.

Voor deze uitbreiding wordt op de bestaande locatie van de huidige aardwarmtecentrale aan de Lange Broekweg in Naaldwijk een tweede doublet (injectie- en projectieput) gerealiseerd. De capaciteit wordt daarmee vergroot. Dit betekent een aanzienlijke uitbreiding van warmtevoorziening van het aantal aangesloten glastuinbouwbedrijven in 2021. Voor het extra thermische vermogen (warmte) dat met het tweede doublet beschikbaar komt, is tevens een uitbreiding van de bestaande installatie noodzakelijk. Deze uitbreiding omvat onder andere extra warmtewisselaars, pompen, het leidingwerk en een ontgassingstank op de aardwarmtelocatie.

Na een succesvolle well test zal gestart worden met de werkzaamheden.
 Ondertekening Trias Westland