Bekijk de vacatures

VB realiseert Binnentuin Ichtushof Rotterdam

Op 27 November 2009 heeft VB, na een openbare aanbesteding, de opdracht ontvangen om de laatste invulling te geven aan een open kavel aan de Laan op Zuid in Rotterdam. Op deze locatie heeft opdrachtgever Gemeentewerken Rotterdam een prestigieus plan laten ontwerpen, waarvan het voorbereidingsproces inmiddels begonnen is. Naar alle waarschijnlijkheid zal de eerste heipaal eind januari 2010 de grond in gaan.

Het ontwerp voor de inrichting van deze ‘binnentuin’ is gemaakt door architect Erick van Egeraat. Erick van Egeraat werkt onder andere aan de Mahler 4 toren op de ZuidAs in Amsterdam, de uitbreiding van het stadhuis in Boedapest, Business Park Milanofiori in Assago bij Milaan en aan het winkelcentrum Versjina 1 te Soergoet, Siberië.
 
Het project is een combinatie van civiel-technische en diverse bouwkundige werkzaamheden. Facetten zoals drainage, grondwerk, heiwerk, betonwerk, natuursteen, metselwerk, bestrating en diverse in het oog springende staalconstructies komen voor in dit unieke ontwerp van de Binnentuin Ichtushof. Het drukke stedelijke gebied en de aanwezigheid van de metrolijn vraagt om diverse organisatorische vaardigheden. Deze uitgangspunten maken dit project tot een mooie uitdaging voor VB. Wij verwachten het project in oktober 2010 aan een uitermate tevreden klant op te leveren. 
 
Meer informatie:
www.gw.rotterdam.nl
www.erickvanegeraat.com