Energy

Specialist in geothermie

VB is marktleider op het gebied van bovengrondse geothermie-installaties om kassen duurzaam te verwarmen.

Lees meer
Bekijk de vacatures

VB levert veldverwarming voor fonkelnieuw stadion van Atletico de Madrid

VB heeft in het eerste weekend van september de installatie van de veldverwarming in het fonkelnieuwe Wanda Metropolitano stadion van Atletico de Madrid opgeleverd. RoyalVerd is de aannemer in dit project voor het speelveld en werkte al eerder samen met VB bij FC Barcelona en nu ook bij dit aansprekende project. 

Afgelopen maandag 4 september is RoyalVerd gestart met het aanbrengen van de graszoden, zodat over twee weken de eerste thuiswedstrijd gespeeld kan worden door het team van Atletico de Madrid.

VB heeft in het Wanda stadion een veldverwarmingssysteem aangelegd volgens de meest moderne techniek.

Door de schaduwwerking van het prachtige dak van het stadion is de warmtebehoefte van het veld niet overal hetzelfde. Het systeem herkent dit en kan hiervoor de verwarming van het veld in delen aan- en uitschakelen. Dit spaart energie en geeft een gelijke temperatuurverdeling in het speelveld, met als resultaat een optimale groeitemperatuur voor de wortels van het gras.

In het veld is 33 kilometer aan verwarmingsslangen geïnstalleerd in de lengterichting van het veld, welke zijn aangesloten op een leidingensysteem dat de warmte over drie secties in het veld brengt.

De hoofdleidingen lopen door naar de technische ruimte van het stadion waar VB over een maand de pompgroepen zal gaan installeren.

Het gehele systeem zal worden aangestuurd door het unieke,  autonoom werkende, regelsysteem van VB. Op verzoek van het stadion kan deze regeling geheel of gedeeltelijk worden overgenomen door het gebouw beheer systeem van het stadion.

Klik hier voor een time-lapse filmpje.