Energy

Specialist in geothermie

VB is marktleider op het gebied van bovengrondse geothermie-installaties om kassen duurzaam te verwarmen.

Lees meer
Bekijk de vacatures

VB legt nieuw veldverwarmingssysteem aan voor PSV

Op 1 juli is VB begonnen met de aanleg van een nieuw veldverwarmingssysteem in het Philips Stadion in Eindhoven. Hiermee kan PSV in het nieuwe seizoen op tijd beschikken over een perfect geconditioneerde grasmat.VB is al sinds 1996 gespecialiseerd in het ontwerp en de aanleg van verwarmingssystemen in sportvelden.

VB heeft een klimaatsysteem ontwikkeld dat warmte bij de wortels brengt en bevriezing van de onderlaag van het veld voorkomt. Zo kan de kwaliteit van het gras worden verbeterd en blijven afgelastingen van wedstrijden beperkt. Door een vorstvrije laag in het veld te creëren, vindt smelt- en regenwater eenvoudiger zijn weg naar het drainagesysteem.

Dit is niet de eerste keer dat veldverwarming aangelegd wordt door VB voor PSV, in 1996 is voor het eerst veldverwarming aangelegd in het Philips Stadion. Na het recente kampioenschap van PSV is besloten het hoofdveld compleet te vernieuwen waardoor de oude installatie na twintig jaar ook vervangen moest worden.

Binnen het tijdsbestek van één week tijd is het complete veldverwarmingssysteem vervangen in samenwerking met het bedrijf Agterberg uit De Bilt. Deze huisleverancier van PSV is verantwoordelijk voor het vervangen van het veld zelf. Agterberg en VB werkten al eerder samen bij de uitvoering van andere speelvelden.

Het klimaatsysteem van VB ligt in het merendeel van de stadions van clubs uit de Nederlandse eredivisie en daarnaast ook in vele internationale stadions, waaronder die van Manchester United, Bayern München en FC Barcelona. Sinds 1996 heeft VB al meer dan vijftig veldverwarmingsinstallaties aangelegd.