Energy

Specialist in geothermie

VB is marktleider op het gebied van bovengrondse geothermie-installaties om kassen duurzaam te verwarmen.

Lees meer
Bekijk de vacatures

VB introduceert totaalconcept voor internationale sportstadions

VB komt met een totaalconcept om natuurgras beter te laten groeien. Het Westlandse bedrijf voegt naast veldverwarming nu ook veldkoeling en groeilicht toe aan het pakket. Met de combinatie veldverwarming, veldkoeling en groeilicht wil het bedrijf zijn positie internationaal verder versterken. Het belichten van het gras in sportstadions is vooral interessant in landen met onvoldoende zonlicht voor een optimale groei. 


Nationale en internationale competities op het hoogste niveau eisen de toepassing van systemen die de conditie van het veld verbeteren, zodat afgelastingen kunnen worden voorkomen. De commerciële belangen rondom sport op het hoogste niveau zijn groot genoeg om de toepassing van veldtechnologie noodzakelijk en rendabel te maken. Gedoseerde toepassing van warmte-, licht- en watersystemen in en boven het veld komen de kwaliteit van het gras ten goede.

VB introduceerde de technologie om velden te verwarmen een aantal jaren terug met veel succes in stadions in geheel Europa. Aan die mogelijkheid wordt nu koeling toegevoegd, om de grasmat ook in warme zomermaanden beter te laten gedijen. Door ook belichting van het gras te introduceren, vergroot het bedrijf de stuurmogelijkheden voor de grasmat verder. Voor de technische invulling zal VB niet zelf technologie gaan ontwikkelen, maar gebruik gaan maken van de diensten van producenten en installateurs uit de glastuinbouw.

Veldverwarming voor Barcelona
VB heeft jarenlange ervaring in het verwarmen van voetbalvelden en beschikt daardoor over veel kennis over veldtechnologie. Het Westlandse bedrijf realiseerde onlangs de veldverwarming voor FC Barcelona. In een recordtijd is tussen twee thuiswedstrijden door 35 km slang in het veld van Camp Nou geïnstalleerd. Veel van de toepassingen vinden hun basis in de tuinbouw. De veldverwarming is oorspronkelijk afkomstig uit het verwarmen van aspergevelden. Meer informatie is te vinden op de speciale website www.pitch-solutions.com