Energy

Specialist in geothermie

VB is marktleider op het gebied van bovengrondse geothermie-installaties om kassen duurzaam te verwarmen.

Lees meer
Bekijk de vacatures

VB en Green Valley Mexico starten vierde fase kassencomplex

VB is begonnen met de start van de bouw van een vierde fase voor Hydroponic Green Valley in het Noorden van Mexico. Het project is een compleet tuinbouw project voorzien van uitsluitend Nederlandse inbreng en omvat een oppervlakte van 49.200,00 m². Het project zal aan de bestaande kassen worden gebouwd. De totale oppervlakte van dit door VB gerealiseerde project komt hiermee op ruim 200.000 m2, exclusief de in sandwich uitgevoerde verwerkingsruimte van ruim 3.000 m2.

VB levert in dit project een totaaloplossing voor de teelt van groente. De hoogwaardige plastic kas is uitgevoerd met een BOAL aluminium goot met diverse innovaties voor de integratie van harmonica insectengaas en het voorkomen van druppelend condenswater. De kas is uitgevoerd met een volbad verzinkte traliebouw van 9,60 meter. Twee gekoppelde stalen bogen verzorgen de overspanning voor het plastic van goot naar goot, waardoor snel gebouwd kan worden. Het dek is voorzien van doorlopende luchtraamopeningen met harmonica insectengaas, wat de insectendruk in dit klimaat aanzienlijk beperkt.

Op dit moment wordt hard gewerkt aan de aanleg van de grondleidingen, zodra de materialen van de kas eind februari zijn geleverd, zullen ook de overige bouwactiviteiten gaan beginnen. De fundatie is reeds in het najaar van 2016 gerealiseerd.Oplevering van de vierde fase van dit project zal medio juni plaatsvinden.