Energy

Specialist in geothermie

VB is marktleider op het gebied van bovengrondse geothermie-installaties om kassen duurzaam te verwarmen.

Lees meer
Bekijk de vacatures

VB bouwt modern kassencomplex voor Bushel Boy in Mason City

Bushel Boy Farms uit Minnesota USA wil inspelen op de groeiende vraag naar hoogwaardige lokaal geteelde tomaten in het centrale deel van de USA. Met een korte ceremonie, waarbij letterlijk de eerste grond is verplaatst, is op 11 september een aanvang gemaakt met de realisatie van een totaal 20 hectare groot kassencomplex in het stadje Mason City in de staat Iowa. Met een investering van ongeveer 35 miljoen dollar vergroot Bushel Boy haar capaciteit direct met maar liefst 50% en creëert het bedrijf tevens vijftig nieuwe banen in de directe omgeving van Mason City.

Wij hebben onlangs het contract getekend om dit complete kassencomplex te gaan bouwen in het Noordelijke deel van de staat Iowa. Met een korte ceremonie waarbij de burgemeester en andere belanghebbenden aanwezig waren, is nu een officiële aanvang gemaakt met de eerste fase van 6,8 hectare kas, welke wordt gekoppeld aan een moderne verwerkingshal en diverse ruimten voor alle technische installaties. Het complex is ontworpen om met twee identieke kassen verder uit te breiden. De fundatie werkzaamheden van de kas en bedrijfshal vangen later deze maand aan. Het project zal in oktober 2020 gereed zijn voor planten, zodat de eerste oogst in december volgend jaar kan worden verwacht.

Bushel Boy Mason City 1

De uitbreiding in Iowa heeft geen invloed op de doorlopende commitment dat Bushel Boy heeft met de huidige locatie in het plaatsje Owatonna in de Staat Minnesota, alwaar op dit moment een 1,8 hectare onderzoekskas wordt gebouwd. Ook dit project wordt compleet door VB gerealiseerd. Dit hypermoderne complex is voorzien van alle systemen en installaties om de huidige capaciteit in Owatonna te vergroten, maar ook om nieuwe tomaten rassen en eventueel andere gewassen te kunnen telen. Het R&D project is in vergevorderd stadium en zal in december 2019 klaar zijn voor planten zodat de eerste productie begin 2020 verwacht kan worden.  Zodra beide projecten klaar zijn, zal Bushel Boy Farms totaal meer dan 19 hectare aan kassen operationeel hebben met de mogelijkheid om dit nog eens met bijna 14 hectare uit te breiden.

Bushel Boy Mason City 3

“Deze aanzienlijke uitbreiding stelt ons niet alleen in staat om de toenemende vraag van onze huidige klanten naar verse tomaten te beantwoorden, maar ook om nieuwe klantrelaties met supermarkten, speciaalzaken en distributeurs aan te gaan in deze voor ons nieuwe regio,” aldus Steve Irland, directeur van Bushel Boy Farms. “We zijn onder de indruk en dankbaar voor alle steun die we hebben ontvangen van de gemeenteraad van Mason City, maar ook van diverse overheidsfunctionarissen van de Staat Iowa.”

“Wij zijn enorm trots dat we geselecteerd zijn als bouwer en installateur van dit aansprekende nieuwe kassenproject in het Noorden van de Staat Iowa,” aldus Edward Verbakel, CEO van VB. “Met een aantal andere kassenprojecten in uitvoering in andere delen van de Verenigde Staten wordt dit ons eerste complete kassenproject in de staat Iowa. Ons bedrijf is al sinds 2007 actief voor Bushel Boy Farms en wij vinden het een eer dat wij onze samenwerking mogen voortzetten en met onze klant mee kunnen groeien naar nieuwe gebieden waar de vraag naar hoogwaardige kastomaten al maar toeneemt.”

Bushel Boy Mason City 2