Energy

Specialist in geothermie

VB is marktleider op het gebied van bovengrondse geothermie-installaties om kassen duurzaam te verwarmen.

Lees meer
Bekijk de vacatures

VB bouwt ‘Elite’ kas voor Dümmen Orange in Rheinberg, Duitsland

Eind mei is met een symbolische eerst schop in de grond een start gemaakt met de bouw van de nieuwe ‘Elite’ kas voor Dümmen Orange op de locatie Rheinberg in Duitsland. De kassen- en klimaat bedrijven van VB werken hier samen aan de complete bouw van een hypermoderne kas met een oppervlakte van 10.000 m2.

Dümmen Orange is een toonaangevend bedrijf op het gebied van de teelt en ontwikkeling van snijbloemen, bloembollen, vetplanten, potplanten, perkplanten en vaste planten. De jaaromzet van het bedrijf bedraagt circa 240 miljoen euro. Het bedrijf telt meer dan 7.000 mensen wereldwijd. Naast een groot marketing- en sales netwerk, heeft Dümmen Orange een sterk netwerk van productie­vestigingen. De sleutel tot succes van Dümmen Orange is een breed en gevarieerd assortiment, ondersteund door een wereldwijde supply chain. 

Het nieuw te bouwen kassencomplex vormt de basis voor de wereldwijde productie van alle variëteiten van het assortiment van Dümmen Orange. Daarmee vormt deze locatie het hart van de toekomstige productie en zal het als benchmark gelden voor toekomstige hygiënische standaards voor Dümmen Orange. Deze investering onderstreept het belang van de locatie in Rheinberg voor wereldwijd opererende telers. 

De ceremonie begon met een korte toespraak van Managing Director Thomas Bousart, in aanwezigheid van o.a. de burgemeester van de stad Rheinberg, vertegenwoordigers van de Kamer van Landbouw van Nordrhein-Westfalen, Eversael, VB en diverse genodigden. 

In zijn toespraak lichtte Bousart de voor deze locatie geplande veranderingen toe. Een belangrijke pijler van het bedrijf is de gezondheid van de planten. Daarom investeert Dümmen Orange in de bouw van deze nieuwe elite locatie voor perkplanten, vaste planten, snijbloemen en potplanten. Voor de bouw van de nieuwe kas waren diverse locaties mogelijk, maar de keuze viel op Rheinberg. "De locatie heeft een centrale ligging in Europa, een goed klimaat en gekwalificeerd personeel" aldus Bousart. De nieuwe kas is onderverdeeld in een quarantaine deel en een elite kweek gedeelte en is wereldwijd ongeëvenaard en uniek. Volgens Bousart is het nieuwe project meer een laboratorium dan een kas, waarbij Dümmen de mogelijkheid heeft speciale hygiënische standaards te bereiken en op die manier een back-up van waardevol plant materiaal te realiseren. 

Voor de komende jaren is al een uitbreiding gepland. Uitbreiding op de locatie Rheinberg is mogelijk tot ongeveer 3.5 ha in de toekomst – wat positief is voor de werkgelegenheid en de regio.

Voor een filmpje over de opening klik hier.