Energy

Specialist in geothermie

VB is marktleider op het gebied van bovengrondse geothermie-installaties om kassen duurzaam te verwarmen.

Lees meer
Bekijk de vacatures

Start levering materialen voor bouw Koppert Cress USA

Na overeenstemming eind zomer 2014 tussen Koppert Cress USA en VB, zijn de kasmaterialen voor een bedrijfsruimte van circa 2.257m2 inmiddels onderweg naar Long Island. De bedrijfsruimte die bestaat uit 12,80 m tralies zal voorzien worden van sandwich tot 1 meter in de gevel en daarboven is er gekozen voor een combinatie van deels glas en 16 mm SDP platen in de kopgevel. De zijgevel is voorzien van sandwich en glas.

Op het dek is er gekozen voor een groot deel sandwich, wat bijdraagt aan een goede isolatie vanwege een koelcel die later onder het geïsoleerde dek geplaatst zal worden. Ook is het dek deels uitgevoerd met een glasdek voorzien van melkwit glas en een 3 ruitsluchting, wat zorgt voor genoeg ventilatie in de warme zomermaanden. De bedrijfsruimte zal langs de zijgevel aangebouwd worden aan een bestaande kas door middel van een flexibele verbinding. Deze bedrijfsruimte is de eerste fase van de twee andere fases die volgend jaar zullen volgen.

Na voltooiing heeft Koppert Cress USA de beschikking over een grote complete bedrijfsruimte, welke voorzien is van 2 koelcellen met genoeg koelcapaciteit voor de bestaande kassen en voor de teeltkas van fase 3.

VB is momenteel bezig met werkzaamheden aan het bestaande ketelhuis. Hierin wordt de bestaande verdeler omgebouwd en geschikt gemaakt voor het nieuwe ondergrondse transportnet. De gehele kas krijgt tevens een sneeuwverwarmingvoorziening direct onder de goot.