Energy

Specialist in geothermie

VB is marktleider op het gebied van bovengrondse geothermie-installaties om kassen duurzaam te verwarmen.

Lees meer
Bekijk de vacatures

Nu ook trainingsaccommodatie FC Groningen voorzien van veldverwarming VB

VB uit De Lier gaat aan de slag op sportcomplex ‘Corpus Den Hoorn’ dat opnieuw wordt ingericht. FC Groningen legt drie eigen velden aan. Deze velden zijn een moderne combinatie van natuur- en kunstgras. Voor de op het complex gevestigde verenigingen worden vier bestaande velden aangepakt.

Door de aanleg van nieuwe kunstgrassportvelden en kleedkamers kan het complex intensiever worden gebruikt door de reeds aanwezige verenigingen. Met de aanleg van de natuurgrasvelden wordt al deze zomer begonnen.

VB voorziet twee nieuwe natuurgrasvelden van een installatie voor veldverwarming. De natuurgrasvelden worden met de meest moderne veldverwarmingstechnieken uitgerust. Zo is elk van de velden in drie delen aan te sturen door middel van sectiesturing. Bij dit concept kan het veld in delen worden verwarmd. Elk van de veldsecties wordt bewaakt met meerdere sensoren om een egale temperatuur in het veld te krijgen. De verwarming zorgt ervoor dat de velden onder alle omstandigheden bespeelbaar blijven en draagt ook bij tot een gezonde groei van het gras.

Start medio augustus

In opdracht van Antea Realisatie start VB medio augustus met het aanbrengen van het leidingennetwerk en de veldslangen voor de veldverwarming. De exacte locatie van de warmtebron zal later worden bepaald door de gemeente. Dit hangt af van op welke wijze de gemeente het duurzame karakter van dit trainingscomplex verder wil invullen. Hierbij hoort ook het nieuwe hoofdgebouw waarin de technische installaties voor de veldverwarming ondergebracht zullen worden.

Internationale topclubs

Internationale topclubs als Barcelona, Shaktar Donetsk en Manchester United passen het systeem van VB actief toe en beschikken over een perfect speelveld. In Nederland beschikken 14 betaald voetbalorganisaties nu over het veldverwarmingssysteem van VB. Een uitgebreide lijst aan referenties is te vinden op www.vb-projects.com