Energy

Specialist in geothermie

VB is marktleider op het gebied van bovengrondse geothermie-installaties om kassen duurzaam te verwarmen.

Lees meer
Bekijk de vacatures

Meer dan 360 kilometer leidingwerk voor paprikateler Hoogweg in Luttelgeest

Met een locatie in Nootdorp en meerdere locaties in Marknesse behoort Hoogweg paprika’s tot één van de grootste paprika telers van Nederland. VB levert de complete klimaatinstallatie voor dit project. Op dit moment wordt er in Luttelgeest hard gewerkt aan een nieuwbouwproject van maar liefst 25 Ha.. Het complex bestaat uit blokken van 12,5 Ha. met in ieder blok aparte transportleidingen voor de verwarming en CO2 installatie.

 

VB is in het vroege voorjaar begonnen met de montage van de stadsverwarmingsleidingen met een totale lengte van ruim 4.800 meter om op deze manier voor de bouwer uit het grootste deel van de leidingen in de grond te hebben en op schema te blijven met de strakke planning.

Inmiddels zijn alle partijen in het eerste blok zover dat Hoogweg het gronddoek heeft liggen en volgende week de eerste 51-ers op de buisrailsteunen kan gaan leggen, wat inhoudt dat deze kas over een week of 5 à 6 gereed is om te planten.

In het tweede blok wordt er hard gewerkt om de grote hoeveelheid 51-ers aan elkaar te lassen, zodat in week 38 met het betonwerk kan worden gestart voor de aanleg van het betonpad, waarna vervolgens Hoogweg weer kan starten met het klaarmaken van de kas.

Om aan het gewenste klimaat te voldoen in de kas, staat er een ketelhuis waar twee ketels, twee WKK’s en een warmtepomp kunnen staan. De bouw van de 10.000mbuffertank is nu ongeveer 4 weken bezig en verwacht wordt volgende week gereed te zijn met de tank.

Om een indicatie te geven van de omvang van het project: hierin wordt 4.320 meter verdeelleidingen, 356.000 m aan buisrail leidingen(dit is meer dan de afstand van Groningen tot Maastricht!) en 8.150 meter gevelverwarming geplaatst.