Energy

Specialist in geothermie

VB is marktleider op het gebied van bovengrondse geothermie-installaties om kassen duurzaam te verwarmen.

Lees meer
Bekijk de vacatures

Little Leaf Farms tekent opnieuw contract met VB Greenhouses voor kasuitbreiding met 4 hectare

Little Leaf Farms in McAdoo (Pennsylvania) tekent opnieuw een contract met VB Greenhouses voor de kasuitbreiding met maar liefst 4 hectare. Deze uitbreiding betekent een verdubbeling van de groeicapaciteit van Little Leaf Farms.In Amerika wordt meer dan 90% van de sla geproduceerd in Californië en Arizona en vervolgens door het hele land vervoerd. Dit komt de kwaliteit en versheid van het product niet ten goede. Met slechts 10 hectare en ultramoderne kassen bewijst Little Leaf Farms dat er een betere, duurzamere manier is om te telen. Het hele teeltproces bij Little Leaf is gericht op de behoeften van de planten en de gezondheid van het hele ecosysteem. Little Leaf gebruikt de kracht van de zon, zonne-energie (als er geen zon is), opgevangen regenwater en hydrocultuur terwijl er geen gebruik wordt gemaakt van pesticiden.

VB Greenhouses heeft de eerste drie kassen voor Little Leaf Farms in Devens, Massachusetts gebouwd, waarbij Little Leaf Farms de ambitie heeft de grootste leverancier van bladsla te worden aan de Oostkust van de Verenigde Staten. Om dit doel te bereiken is het ontzettend belangrijk jaarrond duurzaam te kunnen telen en leveren. VB Greenhouses heeft daarvoor de meest moderne en innovatieve kas ter wereld geleverd: een systeem met zo min mogelijk kans op ziektes, door een optimaal klimaat en de geautomatiseerde processen. Dit verzekert Little Leaf van het leveren van het veiligste product, omdat het nooit door mensenhanden wordt aangeraakt. Ook de versheid is ongeëvenaard omdat het binnen 24 uur wordt gesneden, verpakt en lokaal wordt geleverd.

De eerste fase van dit project begon in 2015, maar de zakelijke relatie tussen Edward en Paul dateert al van 2004. Beiden zijn blij dit weer te kunnen voortzetten.