Energy

Specialist in geothermie

VB is marktleider op het gebied van bovengrondse geothermie-installaties om kassen duurzaam te verwarmen.

Lees meer
Bekijk de vacatures

Edward Verbakel wint Westland Inspiration Award 2013!

Belangrijke criteria om voor de prijs in aanmerking te komen zijn elementen als innovatie, duurzaamheid en ondernemerschap. Met name op die drie punten heeft Edward Verbakel zich weten te onderscheiden. VB is voortgekomen uit het kassenbouwbedrijf Verbakel-Bomkas, opgericht door zijn vader Aad en zijn oom Joop Verbakel.

Onder leiding van Edward is het producten- en dienstenpakket verder verbreed.

Duurzame aardwarmte en veldverwarming

VB is wereldwijd actief in de realisatie van totaalprojecten voor de kassenbouw. Met VB heeft het bedrijf zich succesvol gericht op onder meer de exploitatie van duurzame aardwarmte in de tuinbouw. Inmiddels bij acht projecten in Nederland heeft het bedrijf de bovengrondse installatietechniek voor zijn rekening genomen. Ook ontwikkelt VB klimaatbeheersing voor sportstadions. Recent haalde het bedrijf de landelijke media toen in enkele dagen tijd het Barcelona-stadion Camp Nou van veldverwarming is voorzien. VB is actief op het gebied van vernieuwende klimaatoplossingen voor de tuinbouw.

Juryleden

De jury bestond uit Frits Huffnagel (politicus en city marketeer), Wim Smit (Rabobank Westland), Lars Boellaard (Westland Partners) en Angelique Koolschijn (gemeente Westland). Ook de studenten die aanwezig waren bij het SuperCollege in FloraHolland hadden 50% van het 'stemrecht'.

Prominente sprekers

Het SuperCollege was een initiatief van Westland Marketing, gericht op young professionals die zich willen oriënteren op een functie in de Westlandse glastuinbouw. Drie prominente sprekers leidden de uitreiking van de Award in: astronaut André Kuipers, topman Ben Verwaayen en CEO Shawn Harris van Nature's Pride.