Bekijk de vacatures

Dankzij strakke planning tijdige oplevering veldverwarming voor Hampden Park, Schotland

Terwijl de Schotse voetbalcompetitie volop aan de gang was, startte VB met de aanleg van de veldverwarming in het stadion van tweede-divisieclub Queens Park FC. Eind oktober werd het veld vervangen in het nationaal Stadion Hampden Park, waar ook het Schots elftal zijn thuiswedstrijden speelt.

Voor VB was dit de eerste keer dat het bedrijf aan de slag ging terwijl de competitie in volle gang was. Eerdere projecten zijn uitgevoerd tijdens de zomerstops van nationale competities. Er was daarom sprake van een zeer krappe planning.

Het Ierse bedrijf SIS Pitches heeft eind oktober het veld eruit gehaald en gerenoveerd, waarna door VB uit De Lier de veldverwarming in het veld is aangebracht. Veel ruimte in de planning was er niet: voor de volgende wedstrijd moest het veld weer speelklaar zijn.

VB heeft jarenlange ervaring in het verwarmen van voetbalvelden en beschikt daardoor over veel kennis betreffende veldtechnologie. Het Westlandse bedrijf realiseerde onlangs de veldverwarming voor twee velden op het trainingscomplex van FC Groningen. Veel van de toepassingen vinden hun basis in de tuinbouw. De veldverwarming vindt zijn oorsprong in het verwarmen van aspergevelden voor het realiseren van een vervroegde oogst.

Topclubs zoals F.C. Barcelona, Shaktar Donetsk en Manchester United passen het systeem van VB actief toe en beschikken over een perfect speelveld. In Nederland beschikken 14 betaald voetbalorganisaties over het veldverwarmingssysteem van VB, waaronder Ajax, Feyenoord en PSV.