Bekijk de vacatures

Aanleg veldverwarming voor ADO Den Haag in recordtijd door VB

Hoofdaannemer Heijmans is zaterdagavond 13 juli gestart met het verwijderen van de grasmat en de bestaande veldverwarming. Om dit in korte tijd te realiseren, is vijf dagen en nachten lang 24 uur per dag gewerkt en heeft ook de stadionverlichting 's nachts aangestaan. Nadat de grasmat geheel verwijderd was, is VB op donderdag 18 juli begonnen met de werkzaamheden voor de aanleg van de veldverwarming.

De bestaande veldverwarming is verwijderd en na de aanleg van een asfalt laag is een drainage laag geïnstalleerd. Hierop is het slangensysteem aangelegd, bestaande uit nieuwe verdeelleidingen en circa 34000 meter HPE slang. Maandag 22 juli is de installatie afgeperst, waarna dinsdag de grondwerkzaamheden voor het veld verder konden worden uitgevoerd. Ondanks het warme weer hebben de medewerkers van VB voor een topprestatie gezorgd.

Heijmans zal binnen anderhalve week de grasmat in het stadion aanleggen en ervoor zorgen dat alle werkzaamheden ruim voor de eerste thuiswedstrijd van ADO Den Haag op 3 augustus gereed zijn. Dan zal de nieuwe natuur grasmat weer klaar zijn voor de competitie. In mei 2014 zal voor het WK Hockey kunstgras worden aangelegd.