Bekijk de vacatures

VB levert 10 hectare klimaatoplossing in Siberië

Klimaatoplossingen wereldwijd

10HA
RUS
  • Klant KDV
  • Oppervlakte 10 hectare
  • Soort tomaten, komkommers, sla en aubergines
  • Locatie Siberië
Door de deskundigheid van VB zijn wij in staat om sneller lokaal te kunnen leveren met een hogere kwaliteit.
Alexey Rogov, KDV

Aanvraag project

Ondanks de extreme klimaatomstandigheden in het Russische Siberie is de ambitie van KDV, om kwalitatief goede groente lokaal te leveren, dichtbij de mens. Aan VB de vraag om de best haalbare omstandigheden te realiseren voor de groei van de groenten. Van tomaten tot komkommers, van sla tot aubergines. Veelzijdige gewassen gekweekt onder extreme omstandigheden! 

Uitdaging en aanpak

De planning van dit project was cruciaal, omdat we te maken hebben met zeer extreme klimaatomstandigheden in Siberië. De kas en het klimaatsysteem moesten voor de winter opgeleverd zijn, voor de eerste sneeuw valt. In Siberië verwachten ze begin oktober al de eerste sneeuwval. Ook de vorst in de grond is cruciaal, die met minus 40 graden wel tot 2,5 meter diep kan halen. Alle elementen van de kas zijn gebaseerd op de barre weersomstandigheden, waarbij verwarming en isolatie extra aandacht hebben gekregen.

Resultaat en eigenschappen

VB realiseerde een hightech klimaatoplossing voor KDV in Siberië, voor 10 ha. "Met deze exclusieve kasconstructie en hoogwaardige klimaatbeheerssysteem, zijn we in staat om de kwaliteit van onze producten te verbeteren. Door onze zelfredzaamheid kunnen we de transportperiode met weken verkorten, wat de versheid uiteraard direct ten goede komt." aldus KDV.

loading map ...