Energy

Specialist in geothermie

VB is marktleider op het gebied van bovengrondse geothermie-installaties om kassen duurzaam te verwarmen.

Lees meer
Bekijk de vacatures

Investeer in de toekomst van de glastuinbouwsector

Maak een duurzame impact én een rendement om trots op te zijn – Investeer in de toekomst van de glastuinbouwsector.

Welkom bij VB, waar we geloven in de kracht van duurzaam investeren in de glastuinbouwsector. Investeren in deze sector biedt niet alleen een hoog rendement op de korte termijn, maar ook een kans om de toekomst van duurzame voedselproductie veilig te stellen.

De wereld staat voor grote uitdagingen op het gebied van voedsel, energie en klimaat. Als gevolg hiervan groeit de vraag naar duurzame oplossingen. Als investeerder kunt u hierop inspelen door te investeren in de glastuinbouwsector. Dit is een investering met een gemiddeld rendement van vijf jaar.

Maar een investering in de glastuinbouwsector betekent veel meer dan alleen financieel rendement. Het betekent ook investeren in een duurzame toekomst.

Wij bieden de mogelijkheid om te investeren op een manier die past bij uw wensen. Wilt u volledig ontzorgd worden? Of wilt u zelf invloed hebben op de manier waarop uw investering wordt ingezet? Wij maken voor u een investeringsvoorstel op maat.

Als u geïnteresseerd bent in investeren in de toekomst van de glastuinbouwsector, neem dan gerust contact met ons op. Wij delen graag onze meer dan een halve eeuw ervaring in complete hightech en duurzame kassenbouw om in elke situatie het hoogst mogelijke rendement te realiseren.

Bekijk onze Horti pijler

Onze werkwijze

Werkwijze

VB is specialist in het realiseren van complete innovatieve oplossingen in de snel veranderende tuinbouwwereld.

Bekijk de werkwijze

Sustainable together

VB is actief in de realisatie van hightech tuinbouwoplossingen, wereldwijd. We optimaliseren groeicondities voor uw gewas maar zijn ook voorloper in innovatie, geothermie projecten en in het realiseren van veldverwarming in diverse nationale én internationale voetbalstadions.

VB combineert diverse specialismen om zo totaaloplossingen aan te kunnen bieden

Met meer dan een halve eeuw ervaring hebben we de ontwikkelingen van de horti technologie direct meegemaakt en in veel gevallen zelfs vormgegeven, samen met onze vaste partners, klanten en medewerkers.

VB realiseert duurzame oplossingen in geothermie en zet zo, samen met haar partners, een stap in het terugdringen van het gebruik van fossiele brandstoffen. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om hierin het voorbeeld te zijn. Duurzame oplossingen op maat: we zetten altijd een stap meer, voor de meest optimale en duurzame oplossing voor de klant. Met het oog voor de omgeving.

Ontzorgen staat voorop

Onze activiteiten verschillen, de benadering niet: met totale toewijding, know-how van de glastuinbouw en de drive om (langdurig) samen te werken. We staan bekend om onze betrouwbaarheid. Vanaf het eerste advies tot en met de after sales heeft u een partner die u op alle terreinen eerlijk adviseert en ontzorgd. Alles in het belang van het goede eindresultaat.

Leon Ammerlaan
Leon Ammerlaan

De veelzijdigheid van de projecten en het dynamische aspect maakt mijn werk uitdagend

- Operational Manager Climate
Chris Noorlander
Chris Noorlander

Werken bij VB is leuk vanwege het bezig zijn met duurzame projecten

- Werkvoorbereider Geothermie
Lenneke Morit
Lenneke Morit

Fijn is dat VB meedenkt in het doorgroeien, zeker als je ambitie hebt

- Brand Manager

Samenwerkingsverband met Atrium Agri

VB kent onder de naam Atrium Agri een strategische en transparante samenwerking met PB Tec, Havecon, Bom Group, VEK adviesgroep, CambridgeHOK en JB Hydroponics. Als zelfstandige bedrijven delen wij kennis, inkoopkracht en R&D om in te spelen op de snelle veranderingen in de internationale glastuinbouw.

Onze oplossingen

Door onze diepgaande kennis van Horti, Climate en Energy te integreren, kunnen we op maat gemaakte oplossingen leveren die voldoen aan de specifieke behoeften van onze klanten, waar ze zich ook bevinden in de wereld.

Meer dan een halve eeuw ervaring

VB is in april 1966 opgericht onder de naam J&A Verbakel Verwarming door de broers Joop en Aad Verbakel. In De Lier zijn zij samen begonnen met een verwarmingsbedrijf voor de Nederlandse glastuinbouw. Niet veel later werden de eerste stappen buiten Nederland gezet in onder andere België, Duitsland en Frankrijk.

Begonnen met Klimaat

Begin jaren ’70 werd de oversteek naar de USA gemaakt. Op Long Island nabij New York werd het eerste verwarmingsproject gerealiseerd. In de jaren erop volgden er nog vele andere landen, maar het werd de broers ook duidelijk dat het leveren en monteren van uitsluitend verwarmingsinstallaties wel erg beperkt was. Er was al sprake van samenwerking met diverse kassenbouwers, maar om de activiteiten verder te verbreden werd er in 1983 besloten om Bomkas Kassenbouw uit Wateringen over te nemen.

Complete Tuinbouw Projecten

De combinatie Verbakel/Bomkas begint voortvarend met een aantal mooie opdrachten in onder andere Saudi-Arabië, China en India. Met het wegvallen van de grenzen tussen West- en Oost-Europa doen zich ook nieuwe kansen voor om materialen in het buitenland in te kopen. Mede onder druk van de economische tegenslag wordt in 1992 besloten om de componenten niet langer zelf te produceren, maar voortaan uit te besteden. Naast kassen en klimaatinstallaties worden ook overige tuinbouw systemen geïntegreerd en als totaal concept aangeboden.

Meer dan Tuinbouw

Verbakel-Bomkas gaat door en richt zich op de toenemende schaalvergroting in de tuinbouw, maar kijkt ook welke andere kansen er zijn. In 1996 wordt de eerste veldverwarmingsinstallatie bij PSV in Eindhoven aangelegd. De eerste toepassing van tuinbouwtechniek buiten de tuinbouw vormt de uiteindelijke basis voor verbreding binnen VB. In 1997 komt de zoon van Aad, Edward Verbakel, in het bedrijf. Hij richt zich in eerste instantie op de buitenlandse markten en treed in 2001 toe tot de Directie. In december 2005 neemt Joop Verbakel na jarenlang hard werken afscheid van het bedrijf.

Schaalvergroting en verbreding

Vanaf het begin van de nieuwe eeuw groeit het bedrijf uit zijn jasje. Een nieuwe locatie wordt in 2005 gebouwd aan de Jogchem van der Houtweg 4 in De Lier. Het pand wordt feestelijk geopend tijdens het 40-jarig jubileum in 2006. Medio 2008 wordt duidelijk dat de economisch hoogtij niet voortduurt en er wordt besloten om nog meer te exporteren en meer aandacht aan de kansen in de utiliteit en energiesector te besteden. VB is in staat om het toenemende tekort in de Nederlandse glastuinbouw te compenseren met aansprekende bouw- en energieprojecten, waaronder de bouw van Villa Flora in 2010 en de aanleg van vele aansprekende aardwarmtekoppelingen en warmtenetwerken.

MEER DAN 50 JAAR ERVARING!

Door de toenemende vraag vanuit het buitenland en de groei van de activiteiten wordt in 2012 besloten de structuur van het bedrijf te verbreden en de naam Verbakel-Bomkas te veranderen in VB. In april 2016 is met een groot feest gevierd dat 50 jaar geleden de basis van VB is gelegd. Tijdens die gelegenheid is Aad Verbakel, medeoprichter van VB, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. In 2018 is grond aangekocht voor de realisatie van een duurzaam energieneutraal bedrijfsgebouw, wat in de loop van 2020 in gebruik is genomen. Vanaf deze locatie is VB klaar voor een nieuwe duurzame toekomst!