Bekijk de vacatures

Totale kasoplossingen

De markt vraagt meer en meer om de optimalisatie van projecten, afgestemd op een veelheid aan eisen - in het bijzonder die op het gebied van milieu. Licht, lucht en energiebesparing zijn voor VB belangrijke uitgangspunten bij het ontwerpen van de kasconstructie.

VB: dé complete kas voor elk klimaat

Moderne projecten, berekend op vandaag en morgen

Solide stalen profielen, hoogwaardige aluminiumsystemen en glas van perfecte kwaliteit maken een project van VB tot een duurzame investering. Onder alle omstandigheden, waar ook ter wereld, krijgt u de garantie dat uw project altijd voldoet aan de meest actuele regels en richtlijnen voor tuinbouwkassen.

U bent bij VB ook verzekerd van de optimale klimatologische omstandigheden voor uw teelt en een garantie voor de laagste premie bij kassenverzekeraars. Door de integratie van onze specialiteiten in de diverse deelgebieden van de kassenbouw is VB daarom dé projectpartner die exact op uw wensen kan inspelen.

Venlo-kassen

De Venlo-kas is al jaren een garantie voor een grote flexibiliteit om elk type project te realiseren. De kas bestaat uit een geoptimaliseerde stalen onderbouwconstructie en een hoogwaardig aluminium dek- en gevelsysteem. De Venlo-kas kan worden voorzien van alle mogelijke energiebesparende technieken, zoals dubbel glas, kunststof platen, enkele of dubbele scherminstallaties en Hostalite strippen. Nog altijd geldt: meer licht is meer productie. Op het gebied van lichttoetreding zijn er diverse mogelijkheden om zoveel mogelijk licht in de kas te laten. Zo kent de nieuwste generatie glas een lichttoetreding van 90 tot 96 procent. De stalen onderbouw is op verzoek uit te voeren in een witte coating.

Cabrioletkassen

De cabrioletkas is geschikt voor telers die een voorkeur hebben voor optimale ventilatie en lichtinval. De kas is zeer geschikt voor het afharden van gewassen in de buitenlucht. De cabrioletkas wordt gemonteerd op een aangepaste Venlo onderbouwconstructie met een aluminium kasdek dat bijna in het geheel kan worden geopend. Hierdoor heeft u als teler meer mogelijkheden om het klimaat in de kas naar uw hand te zetten. De cabrioletkas is uit te voeren met glas of een kunststof bedekking. VB heeft dit type kas voor meerdere opdrachtgevers gerealiseerd, in binnen- en buitenland.

Hoogwaardige Poly Kassen

VB en BOAL Poly Systems hebben hun krachten gebundeld om de beste plastic kas oplossing ooit te kunnen leveren. Van fundering tot insectengaas, alle elementen zijn zorgvuldig geoptimaliseerd en opnieuw ontworpen om zo de meest ideale teeltomgeving te realiseren.

Onze plastic kas oplossingen zijn een optimale integratie van alle voordelen van de traditionele glazen kas. Alle bouwelementen en onderdelen zijn volledig door TNO getest voor de verschillende vereiste belastingsfactoren en door de toepassing van aluminium goten zijn condensatie problemen volledig weggenomen. Met een minimum aantal aansluitpunten kan dit type kas snel en efficiënt, bijna overal ter wereld, worden gemonteerd.

Bedrijfsgebouwen, verpakkingsruimtes en kantoren

Het voordeel van samenwerken met VB is dat u meteen in de gelegenheid bent om een bedrijfsgebouw op maat te laten realiseren. VB is gespecialiseerd in de bouw van op de kas afgestemde hallen en bedrijfsruimten. De bedrijfsruimte is een cruciaal onderdeel van veel bedrijven. Het is de plek waar logistieke stromen samenkomen. Bovendien is het de ingang van uw bedrijf en bepaalt een goed vormgegeven bedrijfsgebouw meteen de uitstraling van uw onderneming.

Alles onder één dak

Door de optimale interne samenwerking en de complete expertise van VB kan het bedrijfsgebouw optimaal worden geïntegreerd met het kassengedeelte. Hierdoor ontstaat niet alleen maximale eenheid in kas en bedrijfsruimte, ook is het rendement van uw investering gediend met die integratie. Uiteraard heeft u bij VB alle mogelijkheden om uw bedrijfsgebouw uit te voeren, met gebruikmaking van diverse kunststoffen, profielen en gevelbeplatingsmateriaal. Bovendien heeft u aan VB ook een partner met veel expertise in logistiek: al voor de aanvang van de bouw adviseren we u over de beste routing in het gebouw.