Bekijk de vacatures

ActivAir, de motor van Het Nieuwe Telen

Telen volgens innovatieve kasconcepten vraagt om innovatieve oplossingen. Zoals ActivAir, dat een antwoord biedt op de vraag hoe circulatielucht uit de kas kan worden gemengd met buitenlucht. Het systeem voorkomt condensvorming in de kas en maakt een vervolg op Het Nieuwe Telen mogelijk!

Het Nieuwe Telen zet de volgende stap vooruit: met het revolutionaire ActivAir systeem. Het concept maakt het mogelijk om kassen met een gering aantal ramen te ontvochtigen met buitenlucht. Door de buitenlucht te verwarmen, blijft het kasklimaat optimaal. VB is een van de vier toeleveranciers die het concept hebben ontwikkeld - én inmiddels succesvol hebben geïmplementeerd!

Kasgevel met verwarmingselementen

Dankzij het ActivAir systeem is het mengen van twee luchtstromen geen enkel probleem meer. Condensatie doet zich daardoor niet meer voor op het punt waar luchtstromen samen komen. Daarvoor is een nieuwe kasgevel met geïntegreerde verwarmingselementen ontwikkeld. Ook het bijmengen met COis eenvoudig. Omdat ook bij Het Nieuwe Telen geen twee kassen gelijk zijn, is het ActivAir systeem flexibel toepasbaar.

Kas op overdruk

Het ActivAir systeem heeft als extra voordeel dat de kas op overdruk kan worden gehouden. Dit bespaart fors op onder andere de inzet van biologische bestrijding. Ook biedt het concept de mogelijkheid circa 10% energie te besparen. Daarnaast blijft het CO2-gehalte in de kas op peil, doordat de luchtramen minder vaak open hoeven. Het ActivAir systeem laat zich uitgebreid regelen. Meer informatie via www.activair.nl

Lees meer over deze oplossing